Voorjaarscompetitie

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de Voorjaarscompetitie.

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Voorjaarscompetitie? Geef je dan op bij de toernooicommissie. [email protected]  

Check de competitiezoeker om erachter te komen aan welke competities je op jouw club kan deelnemen en/of informeer bij jouw VCL.

De Verenigingscompetitieleiders (VCL) hebben voor elk team dat zich heeft aangemeld voor de Voorjaarscompetitie, eenmalig een nieuwe ploegopgave moeten doen. Met die informatie hebben de Competitiemanagers de klassen volledig opnieuw in gedeeld op basis van het ploeggemiddelde. Deze nieuwe klassenindeling is daarom ook niet te vergelijken is met klassenindeling in de oude situatie. Door het indelen op ploeggemiddelde, wordt ieder team ingedeeld in een klasse waarin zij meer gelijkwaardige tegenstanders zullen treffen. Vanaf volgend jaar wordt er dan weer ingedeeld op basis van ploegrechten (promotie/degradatie).  

Voordelen voor jou! 

Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekenen. Dit zijn de belangrijkste voordelen: 

  • Minder niveauverschillen binnen poules;
  • Kortere reisafstanden;
  • Meer variatie in tegenstanders.

Verkort & Compact Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt verkort spelen. Er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.