De start van OldStars tennis

19 december 2019


Ouderen die willen tennissen, maar niet meer als een hinde over de baan gaan, kunnen vanaf januari 2020 kennismaken met OldStars tennis.
 
OldStars tennis is een aangepaste spelvorm voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar (weer) willen bewegen op de tennisbaan. De clinic wordt georganiseerd door TC de Schaeck in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. OldStars tennis is ook geschikt voor ouderen die ooit tennis hebben gespeeld en door bv een blessure niet meer tennissen. Met de aangepaste spelvorm én de begeleiding liggen er weer prachtige kansen om op de tennisbaan actief te zijn.
 
De eerste training / bijeenkomst is op vrijdag 17 januari 2020, inloop vanaf 09.30 uur en de start om 10.00 uur op de tennisbanen van TC de Schaeck.  Deze bijeenkomst is bestemd voor alle (oudere-)geïnteresseerden van de gemeente Voorst.
 
Aanmelden kan via: [email protected]. Voor deze bijeenkomst zijn sportschoenen gewenst/aan te bevelen
 
Image

 

Clinic bij TC de Schaeck in Twello

Professionele tennisleraren begeleiden de activiteiten en brengen tijdens de clinic OldStars tennis wat techniek bij en leggen de spelvorm uit. In de basis wordt er gespeeld volgens de bekende tennisregels. Er zijn een aantal aangepaste regels als: spelen met een zachte, groene bal, dubbelspel op enkelveld, derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games), onderhands serveren en de bal mag 2 keer stuiteren. Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen in de aangeboden les vormen via het ASM model (Athletic Skills Model). Op deze wijze wordt er via tennis gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek op latere leeftijd.Eerder dit jaar werd er officieel gestart met OldStars tennis in Oldenzaal, waar de officiële aftrap van OldStars tennis plaatsvond onder bezielende leiding van oud-tennisheld Tom Okker.

OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven.

Want: ouder worden doe je samen!

Image

 
 
 
 
 
 
 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen